Tak ada orang aih berani niaga sorang2. Semua jenis penakut. Takut apa?

1- takut tak menjadi
2- takut kena tinggal
3- takut tak boleh jual
4- takut rugi

Sebab tu sesuai sangat berniaga bersama dengan team. At least, kalau takut2:

1- ada group support rasa lebih berani and kuat bila tengok kiri kanan ada kawan2 seperniagaan
2- ada mentor tolong tunjuk dan ajar walaupun tak pandai berniaga
3- dapat penghargaan dari company dan kumpulan, buat kita jadi lebih semangat utk konsisten!
4- dapat tap positif energy selalu sebab team kita punyai 1 budaya dan mentaliti yang sama, iaitu saling bantu membantu antara satu sama lain!

Bila tengok wajah2 team yang sama2 mempunyai matlamat baiki ekonomi keluarga dan diri sendiri ni, sure korang pun berjangkit senyum sekali kan? 😆 tipu lah bila berada dalam kelompok yang berniaga sama2 dengan kita, kita tak semangat! Melainkan kita memang jenis tak bernafsu, kan! 

Tak payah tunggu kita ni perfect lah untuk ubah kehidupan kita.. takkan ada nya waktu yang tepat.. bukan apa.. nanti tangguh2, kesian pula banyak benda kita tertinggal.. ni depa ni dalam proses utk growkan bisnes, insyaAllah.

Doakan semua pewaris 5 angka kak nur ni sukses selalu ya? ❤️

Amin ya rabb!

Shares