Masalah slipped disc boleh berlaku tidak kira usia dan jantina. Jika dulu, i ingatkan, slipped disc hanya terjadi apabila kita alami kemalangan jalan raya sahaja. Namun, slipped disc rupa2nya boleh berlaku semasa kita lakukan aktiviti harian juga, sebagai contoh, ketika mop lantai, angkat kotak dari atas lantai, dukung anak, bersukan, lakukan aktiviti sukan, dan termasuk juga ketika tengah mengandung dan ketika bersalin. I adalah salah seorang daripada pesakit slipped disc yang agak kronik, dimana i mengalami slipped disc di bahagian leher dan pinggang, akibat kemalangan jalan raya 4 tahun yang lepas. 

keadaan kereta setelah kemalangan jalan raya di jalan Endau-Rompin
masa ni on the way balik ke Terengganu
badan pada masa ni dah slowly naik mendadak juga.
sebab pergerakan limited dek kerana slipped disc.
bergerak banyak je, akan sakit di leher, menyebabkan
beberapa tempat di leher tuh akan bengkak dan keras.
pinggang akan sakit rasa macam nak menggelopor pun ada.
yang memang hadapi masalah slipped disc akan tahu bagaimana
rasa sakitnya slipped disc ni. Luaran nampak sihat, tapi, sebenarnya
dalaman sakit yang amat!
masa ni, memang cuba kawal berat badan.
sebab pesakit slipped disc kena kawal berat badan
supaya berat tidak membebankan lagi badan kite
untuk carry the weight, so makin ringan badan, at least
boleh ringankan beban badan dan kurangkan
kesakitan di bahagian slipped disc.

pada masa ni, bila i tak pakai premium beautiful,
i akan make sure i pakai cervical collar ni. to make sure 
my movement pada bahagian leher tidak melebihi 
daripada pergerakan maximum i. ini pada peringkat awal
bermulanya i pakai premium beautiful corset!

Ramai juga yang bertanya, apa simptom2 slipped disc ni? Antaranya ialah:

  • sakit dan kebas separuh badan
  • sakit yang boleh dirasa dari bahagian tangan hingga ke kaki
  • sakit yang berlanjutan hingga ke malam
  • sakit yang berpanjangan dan semakin teruk selepas duduk atau berdiri lama
  • sakit apabila berjalan dalam jarak yang pendek sahaja
  • rasa lemak otot yang tak terkata
Sebab tu jangan pelik jika pesakit slipped disc akan keluarkan ayat “tak tahu nak cakap sakit yang bagaimana rasanya!tapi memang sakit lah!” sebab doktor pakar tulang i pun saying the same thing “slipped disc yang dah terkena system saraf, pesakit biasanya dari luaran nampak okay2 sahaja, tapi, bila mereka sakit, memang sukar utk kita fahami bagaimana mereka rasa, sebab mereka pun tak boleh nak pastikan sakit tu dekat bahagian mana, especially yang slipped disc di bahagian leher, terlalu banyak saraf dekat leher, so kalau tersilap pergerakan, we never know saraf mana yang kena, dan mereka boleh tiba2 sakit tanpa diduga” 

So, bertabahlah bagi yang alami slipped disc macam i, i faham apa yang u olls rasa. In fact, yang hubungi i pun, memang mudah bagi kami untuk communicate because we speak the same language as slipped disc patient. 

Tapi, apabila i mula pakai premium beautiful corset, memang i akui, ada berlakunya healing crisis. I will make it easier for you guys to read my healing crisis in a bullet form ya?

  • 1st day: the moment i pakai 1 set premium beautiful, leher i terus boleh berpaling ke kiri dan kanan berbanding dengan keadaan sebelum ini, yang menyukarkan i untuk berpaling. 
  • 2nd day: i langsung tak boleh bangun, terbaring sahaja. Pada mulanya risau juga, ingatkan ada masalah saraf lagi. Sebab i alami masalah slipped disc yang sudah memberi kesan kepada system saraf i di leher. 
  • 3rd day: I dah boleh berjalan2 1 shopping mall dari pagi sampai malam, dengan memakai premium beautiful. Agak terkejut because sejak kemalangan kereta tuh, i memang tak boleh aktif berjalan ke sana ke mari.
  • 1st month: Masalah period i yang tak berhenti selama 6 tahun “hari2 period for 6 years”, Alhamdulillah dgn izin Allah jua, berhenti dan kembali normal seperti wanita2 lain. 
  • 1st 3 months: Berat badan i turun 10 kilo
  • 1st year: I dah boleh cuba2 untuk tidak pakai premium beautiful for 2 3 days, untuk lihat samada i masih boleh aktif tanpa rely on premium beautiful atau tidak. Alhamdulillah, boleh. Walaupun just for 2 3 days, i bersyukur. Sebab before i pakai premium beautiful, i langsung tak boleh aktif. Peha dah semakin mengecil, itu yang paling best because i dont do exercise. hehehe hey, im a woman too!
  • 2nd year: from 2 to 3 days i boleh survive tanpa premium beautiful, masuk tahun ke dua, i dah boleh survive without wearing it for a week, tanpa rasa sakit!
  • 3rd year: I realized, i dah boleh bertahan tanpa pakai premium beautiful for more than a month! which means, i semakin pulih dari kesakitan slipped disc. which means, sakit2 lenguh2 kebas2 rasa macam electric shock totally GONE. and guess what?i just realized about this when i was at Gold Coast, Australia, semasa i nak naik my 4th roller coaster of the day! hahaha! yes, without premium beautiful on my body!!!!!!! hooray!
  • 4th year (2015): Alhamdulillah. Tiada lagi rasa kebas, electric shock, lenguh2, sakit2 otot FOR A LONG TIME. I yakin dengan premium beautiful sebab ia mengembalikan semula LIFE i yang selama ni hanya perlu duduk dalam rumah, tak boleh buat sebarang kerja berat langsung, dan yang paling best, usia dah 31 tahun, namun at the same time, premium beautiful memberikan bentuk badan idaman i! I will show you my current pictures ya!
APRIL 2015

Itulah rentetan perubahan i sendiri setelah 4 tahun pakai premium beautiful, sehinggakan digelar sebagai #pbtegar #pbexpert #premiumbeautifulexpert maksudnya bukan sekadar menjadi Top Agent bagi Premium Beautiful, malah i sendiri memang amalkan pemakaian premium beautiful hari2 selama 4 tahun!

Apabila nikmat kesihatan sebagai seorang pesakit slipped disc diberi semula untuk boleh aktif seperti orang lain, walaupun masih berjaga2 dalam aktiviti harian, namun, dgn adanya premium beautiful, betul2 membantu i untuk merasa kembali boleh dukung my friends’ babies, jemur baju, basuh pinggan mangkuk, sapu sampah dan sebagainya. I takkan terlepas dari pakai premium beautiful ni sebab i bimbang2 kalau2 aktiviti harian i, membuatkan badan i tak boleh nak adapt dan akhirnya jatuh sakit. Alhamdulillah dengan teknologi Far infra Red Rays yang terdapat dalam premium beautiful sgt2 membantu i sebagai psakit slipped disc! At least, sakit2 tuh sangat2 boleh dikurangkan, dan hampir tiada!

So, InsyaAllah, bagi yang berminat untuk mengetahui lebih lanjut mengenai premium beautiful, apa lagi fungsi dan kehebatannya, jangan segan silu untuk bertanya pada i. Sudah 4 tahun juga i berniaga premium beautiful dan telah memakaikan RAMAI customers premium beautiful tidak kira apa jua masalah kesihatan, masalah kecantikan, atau masalah keyakinan yang dihadapi oleh mereka. InsyaAllah, i sedia membantu!

Boleh hubungi i untuk mendapatkan perkhidmatan #premiumbeautifulexpert
aka #pbtegar!!

HARGA PROMOSI menanti anda tau!






Shares