Select Page
Wanita dan perut buncit. Memang perut buncit di kalangan wanita ialah satu perkara yang membimbangkan. Siapa yang suka bila perut buncit? Dari zaman anak dara, perut flat, perut 6 pax, pakai baju pergi kelas kat universiti, wah, tak perlu bimbang bila nak bergambar. Sebab apa? Sebab perut flar jer. Memang bahagia pada waktu tuh. Tak perlu risau nak beli size baju. Tak perlu risau time nak beli size seluar. Tak perlu risau jika makan nasi 2 3 pinggan satu hari, sebab badan dan perut tetap maintain.

Saya ada jumpa beberapa orang customers yang wondering the same thing. Kenapa masa zaman kami belajar dulu, makan lah apa pun, badan tetap maintain, perut tak ada nak buncit over2 pun. Kuat sangat ke study sehinggakan kalori yang kita ambil tu, terbakar dengan cepatnya? Amboi. Kalau macam tu, jom lah kita jadi student semula. Semata-mata tak nak perut buncit dan boleh makan apa sahaja. Ha ha ha

Gelaja perut buncit ni berlaku hampir pada semua orang. Tak kira jantina lelaki mahupun wanita. Tak kira usia mahupun muda atau tua. Tak kira saiz badan kecil atau besar. Perut buncit ni dah macam 1 fenomena dan agak crucial dah situasi ni, kan? 


Memang menakutkan bila media menunjukkan bahawa rakyat Malaysia mengalami fenomena OBESITI paling teruk di Asia Tenggara! Bukan masalah perut buncit atau gemuk biasa-biasa sahaja yer, tapi ini masalah obesiti! Saya teringat dengan kata-kata seorang doktor pakar mata “tiada yang gemuk itu sihat!” Memang satu statement yang menyentap jiwa sebab selalunya kita akan sedapkan hati kita dengan berkata “tak apa badan gemuk pun, asalkan kita sihat..” menurut doktor pakar mata tersebut, Dr.Aisyah, beliau katakan, “5 out of 5 yang gemuk itu, akan kena kencing manis! Sanggup ke mata kabur? Masa mata dah kelabu kerana kencing manis, baru nak menyesal?” Memang sentap jugak lah dengar kelas beliau mengenai soal kesihatan hari tu.. 1 kebenaran yang kita memang tak boleh menidakkan!

Perut buncit sebenarnya adalah petanda bagi banyak jenis penyakit. Bukan sekadar tak dapat pakai baju atau seluar saiz yang kite mahukan, bukan sekadar pakai baju, lemak terjojol sana sini, bukan sekadar bila duduk, spare tyres dekat pinggang dan perut boleh jelas kelihatan dari luar baju, bukan sekadar orang akan tanya dah berapa bulan pregnant! Perut buncit bukan sekadar perubahan fizikal sahaja, namun ini lah petanda perubahan kesihatan dalaman kita. 

Apabila perut buncit, maka lebih mudah untuk kita dapat sakit jantung, kencing manis, sakit pinggang, gout, darah tinggi, sakit buat pinggang, masalah tidur dan masalah pernafasan! Yang paling menakutkan kita ialah sakit 3 serangkai iaitu sakit jantung, darah tinggi dan kencing manis. Nauzubillah. Sebab itu dalam Islam juga menggalakkan kita untuk menjaga tubuh badan dan kesihatan kita tanda syukur kita kepadaNya yang menjadikan kite sempurna tanpa cacat celanya.

Selain daripada menjaga pemakanan dan mengamalkan pemakanan yang sihat, kite digalakkan untuk bersenam sebagai booster untuk kita mendapatkan berat dan bentuk badan yang ideal. Namun, bagi yang mempunyai PELBAGAI ALASAN untuk tidak bersenam atau ke gym, sememangnya kita mencari cara paling MUDAH dan SELAMAT untuk membantu mengatasi masalah perut buncit ni. 

TIADA LAGI MASALAH PERUT BUNCIT!
TANPA DIET!
TANPA SENAMAN!
SELAMAT.JIMAT.MUDAH.
KESAN SERTA MERTA!

Biar gambar-gambar testimoni pengguna kita yang berbicara. Boleh bayangkan tak? Perut yang buncit, serta merta terus kempis dan bentuk badan lawa seperti anak dara kembali! Perut buncit kembali kempis, dan pada masa yang sama, kita dapat mengawal nafsu makan kita secara semula jadi tau! Itu part yang paling best bila dah sarungkan Premium Beautiful! Dan kini, Premium Beautiful ada untuk lelaki juga! Satu berita baik dan gembira untuk kaum lelaki kan? 

Nak perut kempis serta merta seperti pengguna-pengguna di atas? Nak kawal nafsu makan dengan cara mudah tanpa perlu menahan kelaparan? Nak bentuk badan cantik sepeti Kim Kardashian dengan perut yang flat tetapi bentuk badan tetap menggiurkan dan sexy? 

Hubungi saya, NUR 0102200414 untuk free consultation dan free trials ya! 

Kenapa perlu hubungi saya? Siapa saya ni? Saya #pbtegar yang dah amalkan Premium Beautiful selama 3 tahun, tanpa senaman, tanpa berlapar, dan anda boleh lihat sendiri perubahan saya seperti di bawah.
Saya tahu dan faham apa anda perlukan! Wanita tidak perlu perut buncit!



Shares