Wednesday, May 29, 2013

BB PLUS COLLAGEN TESTIMONI

in my previous entry, i dah cerita serba sedikit mengenai BB PLUS COLLAGEN ni..
first of all, i nak share sikit lah pasal kulit muka i ni..
kulit muka i memang jenis sensitif yang amat sangat..especially bab2 pencuci muka..
kalau tak kena sikit jer, sure lah akan bengkak2..
macamlah i ni tepek udang kerang kat muka!
padahal i kalau bab makan seafood tak ada lah pulak allergic nye..
tapi bab skin care, memang i ni sensitif sangat bab2 ni..
so pendek cerita, i memang sangat berhati2 memilih skin care..

so thats why i everyday sapu La Praise Serum ni..siang dan malam..2 kali sehari..itu saje..
memang alhamdulillah, i puas hati lah pakai La Praise Serum ni..
so hari ni, i nak share pasal i minum BB PLUS COLLAGEN ni..
i ni bukan jenis consistent bab2 minom or makan supplement ok!
kalau bab pakai, bab sapu kat muka, sapu kat badan, itu i memang ok..hehehe..
tapi bab makan2, minum2 ni memang i culas sikit..

so ceritanya, i ni pun cuba lah minum BB PLUS COLLAGEN
bila i tengok most of my friends
yang amalkan minum BB PLUS COLLAGEN ni makin glowing muka mereka..
dah namanya i ni perempuan..hehe so i pon try jugak lah minum..
honestly, i cabar diri i minum 5 hari jer.

KENAPA 5 HARI?
sebab hari tu, i ada jumpa seorang pengantin ni, yang tercari2 
BB PLUS COLLAGEN 3 DAYS before her BIG DAY.
sebab katanya, kawan dia minum in 3 days, memang glowing muka!

so i ni, tak berani nak sahut cabaran 3 days tu.haha..
so i cabar diri i 5 hari lah..sebab kulit muka i
memang KUSAM!nanti u tengok sendiri muka i tanpa sebarang make up pon ok!
tanpa secalit foundation pon!haha, sure u olls macam, YA ALLAH!!!minah mane nih!!!hahaha..tak apa,sekejap lagi i akan reveal kan.i pulak cuak.

so i nak share dengan u olls, 2 FASA i minum BB PLUS COLLAGEN..
and as usual, i akan share testimoni i sendiri.sebab apa?i lebih suka begitu.i minum.i share.
u olls judge la sendiri based on gambar i ni ha..semua gambar adalah NON FILTER gitu..
KENAPA 2 FASA?
jom i cite satu2.

FASA 1:
i minum BB PLUS COLLAGEN for 5 days.
then i STOP.kan dah cakap.i MALAS.hahahaha..
alasan i, alamak..busy la..tak sempat la..or..
TERLUPA.legend tak alasan i?hahaha
so jom layan gambar i masa FASA 1 minum BB PLUS COLLAGEN for 5 DAYS!
testimoni i sendiri tau!

ini i TANPA sebarang make up yer!
Gambar KIRI: masa ni i dah start pakai La Praise Serum, and belum terbuka hati untuk 
minum BB PLUS COLLAGEN.hebat tak i?sebab masih DEGIL untuk minum2 collagen ni.
Gambar Kanan: itu setelah i INSAF bila tengok kulit muka kawan2 i yang dah minum
BB PLUS COLLAGEN for a long time!GLOWING.macam muka PORCELAIN pon ade.
i JEALOUS ok!
so itu adalah gambar i AFTER 5 DAYS paksa diri minum BB PLUS COLLAGEN!
i minum 2 sachets 1 hari ok!
kata nak GLOWING!
- dark circles/lingkaran hitam bawah mata dah tak kelihatan kan?
so memang lompat bintang!!


ini memang i pakai sedikit foundation kat muka..
tapi gambar BEFORE i minum BB PLUS COLLAGEN, memang la degil dark circles i tuh!
lingkaran hitam bawah mata memang degil walaupun dah pakai foundation.huh!
tapi lepas RAJIN dan PAKSA diri minum BB PLUS COLLAGEN
i nampak memang berbeza lah bila i dah pakai foundation tu..
i tak suka foundation tebal2..hahaha..so memang lah i suke, sebab dark circles 
kurang jelas dah!lompat bintang again!


saja bagi gambar BEFORE yang lain pulak.hahaha..
untuk tatapan u olls tengok dark circles ku!

sebenarnye, i ni susah tidur malam..sebab tuh mudah dark circles tuh menjadi!
kurang tidur sikit terus dark circles menjadi2..so thats why i rase, i memang dah kene 
minum collagen..bukan saja untuk dark circles je, sebab i memang tak letak harapan tinggi
pun utk dark circles i..sebab bagi i, i nak kulit glowing.tu jer.hehe..
u olls tak nak ke kulit glowing?
maybe i je yang nak kan?hahaha!
KULIT CANTIK.semua perempuan nak!

jom i share FASA 2 pulak.

FASA 2:
setelah i stop sekejap minum BB PLUS COLLAGEN, memang muka i jadi kusam balik.
i berhenti dalam beberapa bulan lah..sebabnya, MALAS.tu jer.
memang kulit muka i jenis cepat kusam.warna kulit muka 
tak sekata.dah lah tak berapa nak cerah.haha, tak sekata pulak tu warna kulit muka.
and memang betol lah, bila dah makin berusia, collagen pun semakin berkurang 
dalam badan kita kan?(i dah 29 ok!mau tak nya KENE RAJIN minum collagen!!!)
so thats why i PAKSA diri i minum jugak collagen, untuk bekalkan collagen
dalam badan i..sebab i rase, i ni macam kurang la collagen2 nih!sebab tu kulit
cam zombie jer!hehehe..kulit i laaaa...

before that, i nak share sikit bagaimana BB PLUS COLLAGEN berfungsi?
1- MEMULIH
2- MEMBINA
3- MEMPERBAHARUI

bab menggalakkan pertumbuhan dan penjanaan sel2 baru itu memang best!
so memang sesuai untuk yang kulit kusam macam i ni!
maybe sebab badan i ni tak berapa galak menjana sel2 baru dalam badan kan!so sebab 
tu asyik kusam jer!jenuh cari pencuci muka nak kasi glowing, 
sebab i tak suka pakai yang mencerahkan..
hahaha takut nanti warna kulit muka tak sama dengan kulit badan.wah gitu.

ha di bawah ni, gambar BEFORE i minum
 BB PLUS COLLAGEN tanpa sebarang make up ok!
time ni juga, i TAK pakai La Praise Serum lagi!
memang bare face terus orang putih cakap!hehehe..
so ini lah KULIT KUSAM i..JELAS sangat kan?tak bermaya!
dah la ditambah dengan tak cukup tidur!
*tidur yang cukup amat penting utk kesihatan kulit kite jugak ok!



ini i dah minum 5 hari BB PLUS COLLAGEN, and i minum hanya malam, BEFORE I tidur.
sebab time tuh, i just bawa balik Terengganu, cukup2 jer..
so i nak jimat, i minum sekali sehari.
tapi tak sangka lah.hehe sebab kulit i boleh jadi camni..
and then i stop jap minum sebab terhabis bekalan BB PLUS COLLAGEN di kampung..
maka i stop kejap dalam 3 4 hari camtu lah..
tapi alhamdulillah..maintain lagi i punye kulit..
i perasan 1 je bab BB PLUS COLLAGEN ni..
MAKIN KITE MINUM, MAKIN KITE AMALKAN, MAKIN MENJADI2!

so bila amek gambar dah tak payah nak berfilter sangat lah!hahaha..
so memang betul la kan..

antara KESAN UTAMA BB PLUS COLLAGEN ialah:

1- kulit wajah BERSERI dan CERAH (i agree!)
2- kulit lebih ANJAL dan TEGANG (stakat ni, i tengok kawan2 i minum, memang menjadi!
i minum, anjal and tegang tuh, xpasti.haha..korang rasa?)
3- kulit lebih HALUS dan GEBU (i rasa ni memang tak dapat dinafikan!)
4- kulit lebih LEMBAB (i tidur dekat kampung, bilik aircond, memang kulit cepat kering.
tapi minum BB PLUS COLLAGEN, kulit i dah tak kering2 dah!)
5- kulit lebih LICIN serta KURANG garisan halus dan KEDUTAN
6- kulit lebih cepat SEMBUH dan PULIH (*so kalau kulit cepat berparut macam i,
memang sesuai.selain dari pakai La Praise Serum, minum BB PLUS COLLAGEN
untuk percepatkan proses pemulihan kulit!)
7- kulit KURANG KESAN KEROSAKAN akibat sinaran matahari 
(especially kulit macam i yang cepat sangat sun burn!or terbakar nih!
mudah gelap bila kena cahaya matahari!i balik
Terengganu sekejap je, my mom cakap kulit i dah gelap!hehe..
tp cerah balik la..sebab i terus cepat2
minum BB PLUS COLLAGEN!paling jelas kat muka i..)

so setelah i tengok perubahan pada diri i sendiri, memang i PUAS HATI.
and memang i jadi ADDICTED dengan BB PLUS COLLAGEN!
sebab bimbang if kulit i kembali KUSAM or kembali ROSAK.
and sekarang i dah RAJIN minum BB PLUS COLLAGEN ni..
sebab apa?sebab dah nampak the result in 5 days!CONSISTENT!

so pada i, BB PLUS COLLAGEN TESTIMONI selama cubaan 5 hari i, BERJAYA!
so memang logik lah kalau pengantin tu cuba 3 hari, glowing!
maybe sebab kulit i nih jenis degil sikit kan?ambil masa.haha!sedar diri ok!

and yes, berita bagusnya, jika u olls pregnant.boleh minum tau!
jika u olls ade diabetes, pon boleh minum BB PLUS COLLAGEN!

ini curi gambar stock my mom!nanti i share dengan u kulit my mom!
sekian saja.kulit my mom
memang TEGANG N ANJAL gitu!hahaha!walaupun dah cecah 60 tahun ok!

bila i dah SEMANGAT!kemana saja i pergi, mesti bawa BB PLUS COLLAGEN!

mudah larut!itu paling best!
curah je dalam air masak, zas terus larut ok!senang sangat!
and salah satu kebaikan BB PLUS COLLAGEN ialah, 
kadar resapan di dalam badan kite adalah tinggi!
sebab apa?sebab struktur BB PLUS COLLAGEN (guna collagen ikan laut dalam ni)
lebih kurang sama dgn struktur collagen manusia!


ini lah dia BB PLUS COLLAGEN yang i minum everyday!kotaknya aje
memang EXCLUSIVE!sesuai sangat buat hadiah utk kawan2!:)

1 KOTAK=20 Sachets!
1 sachet=15gram
HARGA JIMAT!
and TERMURAH DI PASARAN!
yang penting, BB PLUS COLLAGEN berkesan dengan i!

so kalau u olls berminat, 
boleh HUBUNGI i sendiri,
NUR 0102200414

INSYAALLAH!KULIT BERSERI2!!!
say NO kepada KULIT KUSAM!

xoxo,
NUR

click HERE untuk kebaikan BB PLUS COLLAGEN!

IKLAN SEKEJAP:

NAK KURUS TANPA CORSET?

CLICK HERE!










No comments:

Post a Comment

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...